Projekter

Tung av jord

Boreas Korteater medvirkede i efteråret 2016 i Foreningen Danske Korlederes årlige seminar, dette år med temaet “Teksten i musikken/ Musikken på scenen”. Vi opførte Good Company, og uropførte det til stævnet skrevne værk “Tung av jord”, med tekst af Anna Rydstedt, sat i musik af Bo Gunge. Catarina Bosæus gennemgik værket med deltagerne, og Line Ursula Wyller lavede en bevægelses-workshop, hvor deltagerne fik lov at prøve hvordan vi arbejder med krop og korsang.

boreas i askov 1-web

Kind of noisy silence

Boreas Korteater medvirkede i foråret 2017 i Kind of noisy silence, et kunstvideoværk af Hanne Nielsen og Birgit Johnsen. Nielsen og Johnsen har arbejdet med videoværker siden 1993, og nyder stor anerkendelse i både ind- og udland. De har for nylig modtaget Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens legat samt Eckersbergmedaljen.

Kind of Noisy Silence var bestilt til Galleri Images 40-års jubilæumsudstilling.
Fra kataloget: “Det centrale værk er et korværk, hvor tonematerialet er skiftet ud med tavshed og gisp, og hvor korsatsen forløses alene af en intens holden vejret, afløst af afmægtige gisp for at få luft. Værket lægger sig således i forlængelse af historiske avantgardeværker, såsom John Cages ikoniske 4:33, hvor værkets satser bestod af tavshed til fordel for en højnet lydhørhed hos tilhørerne.”

Link til trailer

screenshot from 2018-01-27 19-49-33