Velkommen til Boreas Korteater

Jorden

”Dengang kunne Vand brænde”

”Urplaneten Jorden bliver skabt for uendelig mange år siden. Men hvordan? Styrtede den ned fra Himlen? Eller blev den skudt ud fra vulkanens indre? Trukket op fra Urhavet, som består af det samme som mennesketårer? Var det vandets moder der løftede sit knæ op?                                                                                                                                     Og mennesket?                                                                                                                                     Vi vil gerne vide, hvad meningen med vores liv er, men måske viser svaret sig først, når vi betragter vores liv over en tidsramme, der er absolut uden for vores fatteevne. Og da kommer sange, fordi vi lader os bevæge af stor kraft, og ikke længere kan nøjes med almindelig tale.” 

Vi er på vandring. Det handler om Jorden. Mens vi vandrer, læser vi om Jordens tilblivelse. Vakre myter om hvorledes mennesker fik liv på Jorden. Vi går. Og vi lægger mærke til hvorledes vi går. Vi synger dansende folkemusik, og mærker at den hører kroppen til. Hører Jorden til. Trampende urfolk musik. Og lærer at trampe på ny. På Jorden. For Jorden. Vi vandrer længere ind i mysterierne med folketonernes forunderlige rytme, tonalitet og krop. Som om også det kan vise os noget om det at være på Jorden. Før det er for sent.

Teksterne er inspireret af og hentet fra mytiske og videnskabelige skabelsesberetninger fra Norden.

Musikken er nordisk folkemusik og kormusik, sange af Zap Mama, Sting og Bach, og improvisationer med udgangspunkt i satserne. Musikalsk ledelse: Jørgen Andersen.

Forestillingens idé, dramaturgi og iscenesættelse: Ursula Wyller

Støtte modtaget af KOR-72 og Korsangerenes Fællesråd.

Tak til Berit Opheim, en af Norges ypperste folkemusiksangere, for stor inspiration og hjælp. Og gratulerer med at være nomineret til Nordisk Råds Musikpris 2023!

JORDEN – ”Dengang kunne Vand brænde” er vores niende forestilling. 

Vi glæder os rigtig meget over at få komme ud og at spille for jer! 

Praktiske – vi er 11 sangere/skuespillere/musikere. Forestillingen spilles fra forsommer 2023 og koster 9.500 Dkr + kørsel.

Kontakt os på: kontakt@boreas-korteater.dk

SpILLEPLAN:

2023:

3. juni: Las Vegas Djurs kl 19.30

28. oktober: Folkemusikkens Hus, Århus kl 19.30

29. oktober: Tyrsted Sognehus kl 14

15. november: Odder Højskole kl 19.30

25. november: Gedved Kultur og Medborgerhus kl 19.30

2024:

14. januar: Elværket Åbyhøj kl 15

28. februar: Odder Højskole kl 19.30

5. april: Grenland Friteater, Norge kl 19.30

6. april: Arbejdsdemonstration på Lifjell Kunstsenter, Norge kl 16

7. april: Nye Sjodar – regional scene for folkemusikk og folkedans, Norge kl 19


Mere info på Facebook