DirigentCatarina_dirigent

Catarina Bosæus

Født og opvokset i Uppsala, Sverige, hvis sjældent frodige korliv rummede dirigenter som Eric Ericson, Robert Sund og Stefan Parkman. Uddannet i Danmark som cand. mag. i musikvidenskab og kunsthistorie. Mangeårig musikunderviser, korleder og –arrangør.

Har gennem flere år arbejdet med kor, stemme og krop i forskellige sammenhænge. Dirigerer p. t. Boreas Korteater og Odder Voices. Kurser hos Gunnar Eriksson, Stefan Forssén og Amanda, samarbejder med den svenske jazzpianist Lars Jansson og Den Danske Salmeduo.

Grundlagde Boreas Korteater i 2005.

Catarina Bosæus udvikler forestillingerne i nært samarbejde med koreograf og dramaturg Line Ursula Wyller.

Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.


Dramaturg

Line Ursula WyllerLu-synger-til-fossen_web1

Kommer fra Oslo i Norge. I Telemark startede hun sit eget skuespillerkompagni som rejste landet rundt med forestillinger, fordybede sig i norsk folkemusik på teaterscenen, og elskede karikaturer og krop. Efter læretid hos Grenland Friteater, mange år med egen praksis og utallige teater-, krop og stemme – kurser, blev hun uddannet dramaturg ved Aarhus Universitet. Har undervist og instrueret i Norge og Danmark, og har siden 2005 udviklet hvordan man arbejder dramatisk med kor og sangere. Arbejder også fast med mandskoret Mandhatten.dk, og det norske kor Akantus.”